1.


    RADARBERENDEZÉSEK  KÖZÉPFREKVENCIÁS  IMPULZUS-KOMPRESSZIÓS  ADÓJEL  GENERÁLÓ
    ÉS VEVŐ-JELFELDOLGOZÓ RENDSZERÉNEKL FEJLESZTÉSE ÚJ ÉS MODERNIZÁLT RENDSZEREK
    SZÁMÁRA

SZP

A támogatás mértéke: 60,24%

A projekt tartalmának bemutatása:

A projekt eredményeképpen egy olyan szoftveres vezérléssel ellátott új termék kerül kifejlesztésre, amely széles körben alkalmazható a radar rendszerek középfrekvenciás, impulzuskompressziós adójelének előállítására és a visszavert jel feldolgozására.

A konstrukció hardver és szoftver elemeinek kialakítása nagyfokú kompatibilitást, rugalmas méretezhetőséget és többféle működési módot biztosít, lehetővé téve ezzel az eszköz alkalmazhatóságát különböző típusú és hullámhosszúságú radarokban. A fejlesztés eredménye szintén elősegíti a korábbi (analóg és digitális üzemű) radarok modernizációját a legújabb, gyors digitális technológiák alkalmazásával. Így nagyobb számítási kapacitást, pontosabb eredményeket, új funkciókat és megbízhatóbb működést eredményez a radaroknál.

A prototípus képes a komplex algoritmusok, szűrőmetódusok és matematikai modellek gyakorlati megvalósítására. Így a készülék javított zajszűrőképességgel rendelkezik, és jobb felderítési valószínűség paraméterek elérését teszi lehetővé a felhasználó számára. Ez nagyban elősegíti a készülék későbbi hasznosítását radar termékben.

A fejlesztés eredménye többféle jelmodulációs eljárás alkalmazását teszi lehetővé egyazon eszközben. Ezt az eszköz széles tartományban programozható modulációs egysége végezné el. Grafikus felhasználói felületről szoftveres vezérléssel biztosított a felhasználó számára a modulációs módok közti rugalmas váltás és további működési paraméterek beállítása. A kimeneti adatok számszerű és grafikus kiértékelését valamint a tesztelési és hibakezelési funkciókat is saját tervezésű szoftver biztosítja.

A projekt lezárult: 2018. 02. 28.

A projekt az Európai Regionális és Fejlesztési Alapból került finanszírozásra.


2.

A Miltech Zrt., mint kedvezményezett az Innovációs és Technológiai Minisztérium által felügyelt Beszállítói Fejlesztési Program 2017. évi keretéből támogatást kapott, NGM/8365-4/2018. számú támogatási szerződés keretében.

Megvalósítás helyszíne: Nyíregyháza, Család u. 69./a.

Támogatás összege (nettó):  94.113.262 Ft

Támogatás célja: Általános célú kommunikációs illesztő egység fejlesztése rádióhálók vizsgálatára C2 katonai rendszerekben

 

A kapacitásbővítést egy új CNC vízsugaras vágógéppel kívánjuk megvalósítani, amely jelentősen segítené a prototípus gyártást, illetve az azt követő sorozatgyártást is. Ezen túlmenően az eltérő anyag minőségektől függetlenül nagy pontosságú megmunkálást tenne lehetővé, amely jól illeszkedik a meglévő CAD/CAM rendszerhez. A speciális katonai követelmények teljesítését egy 3D-s mérőgép, valamint egy multifunkciós nyomtató beszerzése valósítaná meg. Az ipari kutatás része egy általános célú kommunikációs illesztőegység kifejlesztése és a kommunikációs hálóban való működésének vizsgálata, C2 katonai rendszerekben. A projekt megvalósításával lehetőség nyílik a minősített beszállítókkal szemben támasztott követelmények teljesítésére, így megszerezve a minősített beszállítói státuszt.